Sterilisatie – HOED Vianen – Vianen
Welkom!

Welkom op de site van HOED Vianen. U vindt op onze website informatie over de praktijk. Tevens wordt er beschreven hoe onze zorg tijdens en buiten onze openingstijden geregeld is.

HOED Vianen Hof van Batenstein 4 4131 HC Vianen

Sterilisatie

In de HOED kunt u terecht voor een sterilisatie, deze worden uitgevoerd door huisarts Dhr. J.H. Bouman. Ook als u geen patiënt bent binnen de HOED kunt u een afspraak maken voor een sterilisatie.

De ingreep:

Een sterilisatie is een relatief kleine chirurgische ingreep waarbij een deel (1 – 2 centimeter) van de beide zaadleiders wordt verwijderd. Hierdoor is het niet meer mogelijk dat zaadcellen via het sperma het lichaam kunnen verlaten. Bevruchting en zwangerschap worden zo onmogelijk gemaakt. Het betreft een definitieve ingreep. Vasectomie is een zeer effectieve manier van anticonceptie voor (echt)paren met een voltooid gezin.

Een sterilisatie kan over het algemeen goed onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. De duur van de ingreep bedraagt ongeveer 45 minuten. Onder normale omstandigheden kunnen werkzaamheden de volgende dag weer worden hervat.

Let wel: na de vasectomie bent u nog niet direct onvruchtbaar! Anticonceptie moet gebruikt blijven worden totdat het sperma (na 3 maanden) gecontroleerd is.

Financieel:

Een sterilisatie wordt niet uit de basisverzekering vergoed. U krijgt van ons de rekening voor de ingreep (€400,-). Deze rekening dient contant betaald te worden (er is een pin apparaat aanwezig). Sommige verzekeraars vergoeden een sterilisatie als u aanvullend verzekerd bent. In dat geval krijgt u de kosten van de verzekeraar (gedeeltelijk) terug. U kunt het beste vooraf in uw polisvoorwaarden nagaan, of bij uw zorgverzekeraar navragen, wat voor u van toepassing is.

Lees hier meer over een sterilisatie
Publicatie Kontakt Vianen